T K

Dijital İz

Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi

Dijital İz

Proje İçeriği

Anadolu Sigorta'nın 2023 yılında hayata geçirdiği "Dijital İz", özellikle bilgisayarlı görü ve derin öğrenme bağlamında görüntü işleme ve karşılaştırma alanında bir devrim niteliğindedir. Tamamen kurum içinde geliştirilen bu yenilikçi ürün, kurumumuzun teknolojik ilerlemelerin ön saflarında yer alma konusundaki kararlılığının bir göstergesidir. "Dijital İz", başta transformatör yapısı olmak üzere gelişmiş teknolojiler sayesinde sisteme girilen görüntüleri mevcut bir havuzla hızlı ve doğru bir şekilde karşılaştırarak olası kopyaları tespit etmektedir. Bu projenin öne çıkan sonuçlarından biri, görüntü analizini içeren sigorta hasarlarının işlem süresinde önemli bir azalma sağlamasıdır. "Dijital İz" sayesinde Anadolu Sigorta, hasar tespiti gibi bir görüntüyle ilgili bir işlemin daha önce iyi niyetle mi yoksa karışıklık veya dolandırıcılık nedeniyle mi gerçekleştiğini hızlı bir şekilde belirleyebilmektedir. Bu sadece müşterilere sunulan hizmetleri hızlandırmakla kalmıyor, aynı zamanda sigorta sektöründe önemli bir sorun olan sahtekârlığa karşı güçlü bir savunma görevi de görüyor. Bu güçlü hizmet, müşteri deneyimini önemli ölçüde geliştirmekte, operasyonel maliyetleri azaltmakta ve inovasyona olan bağlılığımızı pekiştirmektedir. "Dijital İz", işlerin nasıl yapıldığını yeniden düşünmemize, insan-makine işbirliğini teşvik etmemize ve en son teknolojileri kullanmamıza olanak sağlayarak, inovasyona olan bağlılığımızı somutlaştırmaktadır.


Projenin Amacı

Dijital İz uygulaması, kurum içinde çeşitli açılardan önemli olumlu gelişmelere yol açmıştır Bu akıllı dijital çalışma alanı, üretkenliği artırmak ve özel görevlerine uyum sağlamak için gelişmiş yapay zeka ve bilgisayarla görme teknolojilerini kullanmaktadır. Çalışan deneyimine, insan-makine işbirliğine ve güvenli çevik çalışma ortamlarına odaklanan bu yöntemle kurum, yetenek sınırlamalarının üstesinden gelmiştir Ayrıca, özellikle dijital çalışan alanında yeni beceriler ve işler yaratılmasına yardımcı olmaktadır. Dönüşüm, şeffaf bir çalışan deneyimi ile güven üzerine inşa edilmiştir.Proje, yasal gereklilikleri veri güveni ve inovasyon ile dengeleyen yeni bir kimlik doğrulama, güvenlik ve uyumluluk yaklaşımı oluşturmuştur. Güvenlik önlemleri üretkenliği engellememekte, aksine veri güvenliğini ve şeffaflığı artırmaktadır.Sonuç odaklı, uyarlanabilir ekiplerin ve yaratıcılığa, işbirliğine ve yeniliğe değer veren güçlendirilmiş bir işgücünün oluşmasını sağlamıştır.


Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)

"Dijital İz projesi, yapay zeka ve gelişmiş bilgisayarla görme gibi en son teknolojilerden yararlanarak zorlukların üstesinden gelmektedir. Yapay zeka ve robotikle güçlendirilmiş "dijital iş arkadaşları" sunarak çalışanların daha yüksek değerli görevlere odaklanmasını sağlamakta ve çevikliği teşvik etmektedir. Proje, yapay zekayı iş akışlarına sorunsuz bir şekilde entegre ederek inovasyon için insanlar ve yapay zeka arasındaki işbirliğini teşvik etmektedir. Ayrıca yetenek sınırlamalarını azaltmak ve üretkenliği artırmak için görüntü analizini ve sahtekarlık tespitini otomatikleştirmektedir. "Dijital İz" işbirliği ve inovasyon kültürünü teşvik etmektedir. Kullanılan temel teknolojiler arasında yapay zeka, bilgisayarla görme ve siber güvenlik yer almaktadır ve bunların tümü insan yeteneklerini genişletmeyi amaçlamaktadır.Bu proje, yeni dijital çalışanı güçlendirme ve inovasyonu teşvik etme hedefini desteklemek üzere kurulan stratejik ortaklıklarla birlikte kurum içinde geliştirilmiştir."


Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)

Dijital İz, Hasar Yönetimi Departmanı'mızın operasyonel maliyetlerde %30'luk bir düşüşe yol açan verimlilik iyileştirmeleri ile önemli maliyet düşüşleri sağlamıştır. Görüntü analizi ve sahtekarlık tespitini otomatikleştirerek manuel iş yükünü azaltmış ve personel giderlerinde yıllık yaklaşık %35 tasarruf sağlamıştır. Ayrıca, sunduğu hızlı sahtekarlık tespiti, yanlış taleplerde %15'e varan kayıpları önlemiştir. Sonuç olarak, "Dijital İz" operasyonel maliyetlerde %30 azalma, yıllık işgücü giderlerinde %35 tasarruf ve yanlış hasar kayıplarında %15'e varan önleme ile önemli maliyet tasarrufu sağlayarak finansal etkisini ortaya koymuştur.


Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?

Bu projenin fikir olarak ortaya çıkması, analizlerinin gerçekleştirilip, geliştirilmesi ve ürünleşmesi adımlarında üst yönetim desteğini sunmuştur.


Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)

Dijital İz projesi, süreçleri kolaylaştırmada, çalışan verimliliğini artırmada ve müşteri hizmetleri verimliliğini geliştirmede etkili olmuş, manuel iş yükünde %40 azalma, %25 daha hızlı talep işleme ve hata oranlarında %20 azalma ile etki etmiştir.


Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

12


Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.

Bu proje bütünüyle Anadolu Sigorta'nın iç kaynakları kullanılarak geliştirilmiştir.


Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)

Bu proje bütünüyle Anadolu Sigorta'nın iç kaynakları kullanılarak geliştirilmiştir.